Program

(finns för utskrift - klicka på "program")

 

 

Lör 2 juli 2011

11-15.30  Hällnedagen.

Ovikenveckan smygstartar i Hällne med en minimarknad, smådjur att titta på och servering av bl a kolbullar. Inomhus blir det underhållning med Ovikens Spelmanslag, Anna Kråik; jojk, Jokka Flaming; didgeridoo, Andreas Hansson; klassisk gitarr, Anna  Jonsson; visor till gitarr  och Trollkarlen “Ivan den magiske

Entré till underhållning 50:- (barn gratis) Arr: Föreningen Hällneborg

 

19.00 Invigningskonsert, Ovikens nya kyrka.

                     

    Kammarorkestern                                                 Bengt-Eric Norlén (bilderna klickbara)

Den 10:e Ovikenveckan inleds med konsert av bygdens egen Kammarorkester!

Orkestern består av ca 20 medlemmar, proffessionella musiker, musiklärare, studerande och goda amatörer som arbetar fram fyra produktioner per spelår. Ovikens Kammarorkester ger för det mesta konserter på hemmaplan men har även turnerat bl a till Tallin.

Som gästsolist tillsammans med orkesterns ledare Bengt-Eric Norlén får ni lyssna till Fredrik Syberg. Fredrik kommer från Åre, har studerat vid kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Edsbergs Musikinstitut. Han är nu anställd som violinist vid Norrlandsoperans Symfoniorkester i Umeå. Han har också vid ett flertal tillfällen synts och hörts i TV, bl a i Melodifestivalen.

Presentatör: Sten Andersson   

Entré 120:-  Arr: Ovikens Kammarorkester

 
21-01 Dans på Fröjdholmen.

Välkommen till Ovikens egen nöjespark Fröjdholmen! Här blir det en kanonkväll med Perikles på dansbanan och Imitation på puben. Perikles, som kommer från Skåne, är kanske mest kända för sin hit “Var ska vi sova i natt” men också för sitt tuffa sound och sin scennärvaro. Imitation spelar, som namnet antyder, covers på pop- och rocklåtar med härligt ös och sväng.

Vill man ta en paus från dansbanans och pubens hålligång så är serveringen öppen med goda mackor, korv, hamburgare mm.

Entré 150:- / 120:- ungdom Arr MOIF

 

Sön 3 juli

 
 8-11 Fäbodfrukost på Hembygdsgården (även 4-8 juli och 10 juli)

 

Ett mycket uppskattat arrangemang under Ovikenveckan är Fäbodfrukosten! Här kan man börja dagen med att avnjuta en stadig frukost “som det var förr”. Kornmjölsgröt, lingbärsmosen, tjuckmjölka, tunnbrö`stut ma busmör och messmör, geitost, ärterbrö och fläsk, grynost, kaffe och ognsroun. Allt närproducerat, mycket gott och nyttigt!

Den vackra hembygdsgården ligger vid Ovikens gamla kyrka

100:- för vuxna, 50:- ungdomar under 16 år   Arr: Ovikens Hembygdsförening

 
11.00 Friluftsgudstjänst vid Åbbåsbrua

Präst Catharina Larsson, Fäbodkören medverkar. Kyrkkaffe i det gröna!

Obs! Man måste promenera sista biten för att komma till “brua”

 
15.00 Orgelkonsert  “Trivium” med Nicklas Strandberg, Myssjö kyrka

Ta chansen att uppleva en riktig orgelkonsert!  Nicklas Strandberg drar ut spakarna på orgeln i Myssjö kyrka och bjuder ett omväxlande program.

“ Jag har upptäckt” säger Arvo Pärt “att det räcker om en enda ton spelas vackert. Denna enda ton, stillheten eller tystnaden lugnar mig”.

Nicklas Strandberg (född i Gällö) har sedan 2009 jobbat som organist i Stora kyrkan, Östersund. Han har studerat vid Mellansels Folkhögskola, Ingesunds Musikhögskola och Göteborgs Universitet. Hans musikaliska förebilder bottnar, som hos många andra organister, i barocken och J S Bach, men idag med stort fokus och intresse för ny musik, får ni höra Arvo Pärt, Olivier Messiaen, Jehan Ariste Alain men även Franz Liszts musik framförs vid denna konsert.

Stommen i programmet består av musik av Arvo Pärt som ställs i olika förhållningar/kommentarer till andra tonsättare.

Entré 60:- Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

 

19.00 Visafton med Martin Bagge, kör och orkester . Ovikens nya kyrka

 

Med stort nöje presenterar Ovikenveckan sångaren, gitarristen och estradören Martin Bagge från Göteborg. Det bjuds musik som känns igen och får minnena att blomma upp men också musik som blir en ny angenäm bekantskap att lägga till hjärtat! Martin Bagge är en av Sveriges absolut bästa uttolkare av sånger skrivna av Carl Michael Bellman, Evert Taube och Harry Martinsson. Han har spelat in ett flertal CD-skivor och uppträder över hela landet. Vid denna konsert får vi höra Martin Bagge sjunga tillsammans med Stråkkvartetten Archi Jamt, Stefan B Nilsson piano, Lars Ericsson bas, Tomas Nyqvist slagverk samt Ovikens Manskör och Oviksfjellorna!

Entré 150:-  Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

Mån 4 juli

8-11 Fäbodfrukost,Hembygdsgården 

10.00 blir det musikunderhållning med David Wahlén, dragspel och Alexander Nordstrand, gitarr. De kommer att framföra visor av Allan Edvall. Bryllingarna David och Alexander år båda släktingar till Allan Edvall och framför sina egna tolkningar av hans visor. Alexander, som kommer från Kramfors, är verksam som trubadur och har just släppt en skiva.  David studerar vid Sibeliusakademien i Helsingfors (se tisdag).

 
11.00 Släckning med bränd kalk och blandning av bruk Ovikens gamla kyrka

Foto:Kalle Berglund

Måndag till torsdag pågår arbetet med att släcka kalk, blanda mur-putsbruk samt putsa provytor på bogårdsmuren vid Ovikens gamla kyrka. Kl 11.00 varje dag visas släckningen av kalk och det pågående putsningsarbetet på muren. Aktiviteteten ingår i ett större projekt om jämtländsk byggnadskalk   (LT) som drivs av Härnösands stift i samarbetet med länsstyrelsen, Jamtli, Södra Jämtlands pastorat, hantverkslaboratoriet vid Göteborgs universitet och Högskolan på Gotland. I vapenhuset i Ovikens gamla kyrka finns en liten fotoutställning om projektet.

Fri entre   Arr:Ovikens Församling 

 

11-18 Konstrunda i Oviken

 

Ovikens Konstförening vill genom att anordna en konstresa visa att det finns många duktiga konstnärer och konsthantverkare i bygden. Under 2 dagar öppnar 13 av dessa sin ateljé, sitt hem eller trädgård för besökare!

Måndag 4 juli kl 11.00 – 18.00

Tisdag 5 juli kl 11.00 – 18.00

Invigning  kl 11 vid Sockenstugan. “Färdkarta” med information om utställare och vad de arbetar med finns att hämta på turitbyrån, i affärer och på affischer i bygden.

 Arrangör : Ovikens konstförening

 

Deltagare:

1 Annika Rahm                            Socken stugan

   Olja, emalj, broderade mössor

2 Victor Josefsson                        Ångron     

    teckning, skulptur

3 Agneta Brolund                           Mjäla       

   akryl, textil

4 Magnus Ottelid                            Mjäla       

   foto, blandteknik

5 Birgit Nilsdotter-Werner            Matnäset

   olja, grafik, akvarell

6 Marianne Carlsson                   Bugårdsvägen, Oviken.     

   akvarell

7 Margareta Persson                   Bölåsen                                            

   keramik

8 Heléne Lundström                     Borgen     

   akryl, olja

9 Nordic Kiwi                                Västeråsen

   glas, keramik

10 Anna Norlén                            Namn       

     teckning akvarell, olja, akryl

11 Ida Norlén                                 Namn       

     teckning, akryl                                                                              

12 Eric Carlsson                         Häggen    

     olja

13 Ulla-Britt Kristoffersson        Gräftåvallen

    olja, akvarell, akryl

Fri entré Arr: Ovikens Konstförening

 

19.00 ”Unga profiler och gamla Stofiler” - en generationsöverskridande konsert!
Ovikens nya kyrka

 

Vi får i konsertens första avdelning höra ungdomar från den musikaliska Ovikenbygden.

Erik Magnusson 20-årig trubadur med en repertoar som sträcker sig från burleska skrönor till vemodiga kärleksvisor. Maja Magnusson 23-årig tjej som efter gymnasiet gått ett år på Eric Sahlström-institutet i Tobo där hon spelade nyckelharpa på heltid. Hon studerar nu till sjukgymnast och spelar på fritiden. Andreas  Hansson klassisk gitarrist född i Hällne. Han studerade tidigare vid Birka musikutbildningar och återfinns nu på Musikkonservatoriet Trondheim där han ska ta sin Bachelorexamen. Stråkkvartetten ISSARERO, fyra unga tjejer som just gått sitt första år på estetiska programmet musik, Jämtlands gymnasium. Viktoria  och Rebecka  Kämpedal  violin, Sandra Åhman viola och Ronja Eriksson, cello. Stefan Ivansson beskriver sin musik: “Jag hade aldrig sett något liknande, det sken så starkt att det stack i ögonen, men jag kunde inte titta bort. Det varma ljuset rörde mig försiktigt och la sin hand för att leda mig. Jag skulle precis ta den då...jag hoppade till av en kraftig stöt. Jag vaknade hastigt upp och såg ambulanspersonalen runt omkring mig. Huvudet föll åt sidan och då såg jag den krockade bilen”

 

I den andra avdelningen spelar Veteranorkestern, Östersund, med sina ca 50 medlemmar kan de beskrivas som en stor Salongsorkester med stråkar, blås, sång och komp. Flertalet musiker är 55+ och har en blandad musikalisk bakgrund, allt från proffs till glada amatörer. I orkesterns notpärmar finns ett 100-tal melodier, schlager, jazz, folkmusik, och klassiskt.

Entré 100:- Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

Tis 5 juli

 

8-11 Fäbodfrukost Hembygdsgården

 

11.00 Släckning med bränd kalk och blandning av bruk Ovikens gamla kyrka
(se månd 4/7)http://op.se/lanet/berg/1.3277894-brand-kalk-ska-radda-kyrkor

Fri entre Arr:Ovikens Församling

 

11-18 Konstrunda i Oviken

 

Åk runt bland 13 konstnärer och konsthantverkare i Ovikenbygden! (info: se måndag)

Fri entré Arr: Ovikens Konstförening

 

12-17 Barn- och familjedag vid Agne Åhs Arena, Myrvikens skola

Lek- och sportaktiviteter, hoppborg, ridning, workshop med Nordic Kiwi mm.... Enkel servering.

Fri entré Arr: Ovikenbolaget

 

19.00 David Wahlén, accordeon. Myssjö kyrka

 

David är född i Persåsen och har sedan 8-årsåldern trakterat dragspel och även piano och kyrkorgel. Han började sina studier vid Bergs Kulturskola med Bo Kronlund som lärare. År 2001 vann han Svenska mästerskapet för dragspelare. Han blev efter det rekommenderad att börja spela accordeon . 2007 började han sina studier vid Musikhögskolan i Piteå. Nu studerar han vid Sibeliusakademien i Helsingfors.

Kvällens konsert innehåller både transkriptioner och orginalverk för accordeon.

Entré 100:- Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

21.00  Medverkande i Myssjö bygdegård blir Mats O. Sundqvist sång, Folke Lindqvist och Anders Nilsson dragspel, Rolf Engberg gitarr. Storslagen, underhållande och fantastisk musik utlovas!
 

 

 

                                               

      Folke Lindqvist   gw                                                                 Mats O Sundqvist gw

                                                                                                          

Åk direkt från kyrkan till Bygdegården! Här kan du från kl 20.00 köpa kvällsfika och sedan lyssna till musik med Mats O. Sundqvist sång,Folke Lindqvist, dragspel,Anders Nilsson dragspel och Rolf Engberg gitarr. En härlig avslutning på kvällen!

Entré 60:- Kvällsfika till försäljning Arr: Föreningen Ovikenmusik, Myssjö Bygdegårdsförening

 

Ons 6 juli

 

8-11 Fäbodfrukost Hembygdsgården

 

11.00 Släckning med bränd kalk och blandning av bruk Ovikens gamla kyrka

(se månd 4/7)

Fri entre Arr:Ovikens Församling

 

12-18 Vernissage Konstutställning med verk av Johan Tirén
Östersunds Auktionsverk, Yttergärde

 

Det är i år 100 år sedan Johan Tirén gick bort. Ovikens Konstförening, Tirénska Släktföreningen och föreningen Ovikenmusik i samarbete presenterar  en konstutställning med ett unikt urval målningar av den store konstnären. 20-25 verk från privata samlingar som annars inte finns tillgängliga för allmänheten kan nu beskådas i den stora auktionshallen i Yttergärde. Utställningen inramas av en konsert kl 12.30 där vi får lyssna till violinisterna Karl- Ove Mannberg och Bengt-Eric Norlén samt pianisten Teres Löf. Dessutom medverkar Anna Kråik och Gustaf Hylén som framför jojk i modern tappning. Kl. 13.30 blir det en föreläsning av Carl-Göran Ekerwald.

Välkommen till ett enastående tillfälle att se Johan Tiréns konst! Servering finns i utställningshallen.

Entré 60:- Arr: Ovikens Konstförening, Tirenska släktföreningen, Föreningen Ovikenmusik

 
19.00 Anna-Maria Hallgarn med band. Ovikens nya kyrka

 

Musik från de stora musikalerna, nyskrivna jämtländska sånger och en del annat bjuds oss denna kväll med en mycket meriterad ensemble från Stockholm!

Anna-Maria Hallgarn, sång härstammar från Oviken och är uppväxt i Orrviken. 

Hon har gjort stora roller i bl a Guys&Dolls på Göteborgsoperan och Jesus Christ Superstar på Malmöoperan. Anna-Maria är fn anställd vid Stockholms Stadsteater.

Joakim Hallin, piano är flitigt anlitad som kapellmästare i bl a Stockholm och Malmö. Han har spelat med många svenska artister och jobbar även som arrangör. 

Ulrik Johansson, bas  spelar med bl a Rikard Wolf, Robert Broberg, Meja och Helen Sjöholm. Ulrik har medverkat på ett stort antal skivor och spelat i många musikaler. 

Mats Persson, slagverk har nyligen avslutat en turné med Niklas Strömstedt och spelar senare i sommar med Hoola Bandoola Band. Mats medverkade på Roxettes stora världsturné. 

Entré 150:- Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

21. 00 Rockpub och Gammeldans!  Fröjdholmen

Ladda för en fartfylld kväll! Rock i puben, "Gamtjoa" på stora banan och dessutom servering.

Overtime, ett gäng i sina bästa år som äntligen vågat förverkliga ungdomens hårdrocksdrömmar. Catharina Odén sång, Olov Roos sologitarr & sång, Kent Karlsson gitarr & sång, Bertil Mohlin trummor, Knut  Östman bas & sång.

Smack, showande svärmorsdrömmar med en repertoar från Eddie Meduza till Shakira.

Erik Magnusson sologitarr, bas & sång, Patrik Sånglöf sologitarr & sång, Sven-Olof Nilsson bas, trummor & sång, Jonas Östman trummor, klaviatur & sång 

Ovikens Spelmanslag “bygdens stolthet” spelar upp till gammeldans med 6 fioler, 4 dragspel, gitarr och bas! Vals, schottis, hambo, snoa och kanske lite tango.....

 

 

Entré 100:- Arr: MOIF

  

Tor 7 juli 

 

8-11 Fäbodfrukost Hembygdsgården

9.45 blir det underhållning med Ovikens Spelmanslag

 

11.00 Släckning med bränd kalk och blandning av bruk Ovikens gamla kyrka

(Se månd 4/7)

Fri entre Arr:Ovikens Församling

 

12-18 Konstutställning med verk av Johan Tirén, Östersunds Auktionsverk Yttergärde

Utställningen fortsätter!  Kl 14 ger Anna Kråik och Harald Tirén en presentation av Karl Tiréns insatser för jojkens bevarande. 1911 började han sina inspelningar av samisk jojk på fonografrullar.

Vid utställningen får man nu lyssna till ett urval av dessa inspelningar och även avsnitt ur radioprogram med Karl Tirén. Serveringen öppen.

Entré 60:- Arr: Ovikens Konstförening, Tirénska släktföreningen, Föreningen Ovikenmusik

 

17.00 Ovikens gamla kyrka- en putsad historia Ovikens gamla kyrka

Antikvarie Christina Persson, Jamtli, bertättar om  satsningen att öka kunskapen om den jämtländska kalkputsen. Bland annat har gamla putser på kyrkor analyserats och gamla kalkugnar lokaliserats och undersökts. En del av projektet har varit att bränna en kalkugn i Oviken och att sedan använda den brända kalken till att blanda ett bruk som kan användas på bogårdsmuren vid Ovikens gamla kyrka. Projektet har lett till att man fått fram ny kunskap om Ovikens gamla kyrka historia.

Fri entre   Arr: Ovikens Församling

 

19.00 Las Divas. Ovikens nya kyrka

 

Glitter och glamour, höga toner och heta känslor – det är mycket av allt när Las Divas intar scenen.

Tre strålande sopraner och en snitsig tvåkvinno-orkester på piano och cello tar sig an det mesta i musikväg med både humor och humör, från opera till pop i egna arrangemang. Skönsång, dramatik och mördande vackra melodier i en stjärnbeströdd förpackning som garanterat kommer att lyfta dina livsandar.

Divorna Anna Brandt, Camilla Karlsson, Angelika Lindahl, Astrid Åslin och Tina Didriksson hälsar dig välkommen till en kväll med lösögonfransar, paljetter och massor av fantastisk musik!

Entré 150:- Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

Fre 8 juli

8-11 Fäbodfrukost Hembygdsgården

 

14.  00 Med siden, sammet, ylle och nål. Catharina Larsson Ovikens gamla kyrka

 

Ett unikt tillfälle att få se Ovikens kyrkliga textilier, några från 1700-talet. Catharina berättar om dem och deras tillkomsthistoria, både utifrån bygdens historia och kyrkohistorien. Catharina, präst i Oviken,, har ett genuint intresse för textilt hantverk och har genom fördjupade universitetsstudier fått kunskap  om kyrkans textilhistoria.

Fri entré   Arr: Ovikens Församling

19-24   Kyrkans Kulturnatt Ovikens nya kyrka

 

19.  00  Den unga stråkkvartetten ISSARERO  Viktoria Kämpedal & Rebecka Kämpedal  violin, Sandra Åhman viola, Ronja Eriksson cello   

20.  00  Markus Ernehed Trio

21.  00  Staffan Olofsson sång, Jan Tywe piano

22.  00  Oviken-Hackås kyrkokör, Helen Larsson & Egon Tirén solosång

23.  00  Agnes Olofsson, sång och nyckelharpa

23.  30  Midnattsmässa Catharina Larsson

Fri entré, servering mellan varje konsert                       Arr: Ovikens Församling 

 

Lör  9 juli

8-11 Fäbodfrukost OBS! i dag på Sveaborg.

Sveaborgs syjunta dukar idag upp sin fäbodfrukost på Sveaborg.

Musikunderhållning med Staffan Olofsson

100:- vuxna 50:- ungdomar under 16 år Arr: Sveaborgs syjunta

 

15.  00  “When I listen to Bingsjö” Bridget Marsden. Wikners i Persåsen

 

Bridget Marsden  Foto:Eva Karlsson

Välkommen till en konsert om den engelska musikern Bridget Marsdens möte med Bingsjö folkmusiktradition!

Att Bingsjö i Dalarna är ett begrepp i folkmusiksverige är någonting som den årliga  Bingsjöstämman har bidragit starkt till. Men för Bridget är Bingsjö-musik en musiktradition som uppstått i mötet mellan olika musiker. Flera av de starka personligheter som är en del av Bingsjö-traditionen kommer inte från själva byn. Det som alla har gemensamt är att de har fastnat för själva musiken. Konserten handlar om Bridgets möte med dessa personligheter bl a Päkkos Gustaf, Nils Agenmark, Ole Hjorth och deras musik.

Konserten är en del av den klingande uställningen “When I listen to Bingsjö” av och med Bridget Marsden. Utställningen – den första i sitt slag i folkmusikgenren – markerar ett nytt sätt att presentera en tradition. Liveframträdanden och personliga berättelser kombineras med filmer, fotografier, inspelningar, transkriptioner och text för att skapa en interaktiv upplevelse.

Ellika Frisell medverkar som gäst i föreställningen.

“When I listen to Bingsjö” hade premiär sommaren 2010 på Musik- och Teatermuseet i Stockholm och fick strålande recensioner.

Entré 100:-  Arr: Wikners i Persåsen, Föreningen Ovikenmusik

 

19.00 HiR  Myssjö Bygdegård

 

HiR är västerbottenmål för den hisnande känslan i magen när man åker berg- och dalbana. Samma känsla förmedlar de när de kastar sig mellan toppar och dalar med virvlande polskor som fläktar i håret och ettriga valser som river ner allt i sin väg. Det är svårt att sitta still när HiR dundrar fram på spåret. HiR tar din kappa, drar ut stolen och bjuder in till ett sällsynt samspel som inte lämnar någon oberörd.

David Eriksson nyckelharpor, Valter Kinbom slagverk, Erik Ronström gitarrer, Leif Ottosson dragspel, Adrian Jones fioler.

Entré 100:-   Arr: Föreningen Ovikenmusik, Myssjö Bygdegårdsförening

 

Sön 10 juli

 

8-11 Fäbodfrukost Hembygdsgården

 

11.00 Högmässa med Konfirmandjubileum Ovikens gamla kyrka

 

Traditionsenligt innehåller Ovikenveckan ett  konfirmandjubileum, ett tillfälle att återse sina ungdomskamrater som flyttat från bygden. Jubiléet inleds med högmässa och avslutas med en festmåltid för konfirmandjubilarerna.

Fri entré    Arr: Ovikens Församling


Sön 10 juli 19.00  Avslutningskonsert i Ovikens nya kyrka

 

Ovikenveckan avslutas med en kammarmusikkonsert på hög nivå!  Under många år har dessa musiker undervisat på Bergs Sommarakademie under ledning av violinprofessorn och nestorn Karl-Ove Mannberg. Vi får nu uppleva en konsert med dessa mycket välmeriterade musiker.

Pianisten Teres Löf, Stockholm, debuterade 2001 som solist i Brahms 1:a pianokonsert tillsammans med Kungliga Filharmonikerna. Hon erhöll samma år Kungliga Musikhögskolans belöningsjetong. Teres har framträtt som solist med de flesta svenska symfoniorkestrarna. 

Karl-Ove Mannberg, Stockholm, tidigare konsertmästare i bl a  Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmoniska Orkestern. Karl-Ove finns representerad på ett stort antal inspelningar.

Bengt-Eric Norlén, Oviken, arbetar som frilansande violinist i olika orkestrar och spelar kammarmusik bl a som primarie i Stråkkvartetten Archi Jamt.

Moshe Ben Dor, är anställd som violast i Radioorkestern, Hannover och arbetar också med flera andra tyska orkestrar.

Cellisten John Edhe, Köpenhamn, är framstående som kammarmusiker och pedagog. Han återfinns också bl a i Trondheims Symfoniorkester.

På programmet står musik av Mozart, Kodaly, Arnold och Dvorak.

 

En härlig avslutning på Ovikenveckan 2011  -  Tack för i år!

Entré 150:-   Arr: Föreningen Ovikenmusik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info "Gula Bladet" Ovikenveckan 2011

 

lör 2 juli

19.00        Invigningskonsert med Ovikens Kammarorkester, violinsolister Bengt-Eric                     Norlén och Fredrik Syberg. 

                  Ovikens Nya Kyrka

21-01        Dans till Perikles. Fröjdholmen

 

 

sön 3 juli

8-11           Fäbodfrukost, Hembygdsgården

11               Friluftsgudstjänst vid Åbbåsbrua             

15               Orgelkonsert Nicklas Strandberg. Myssjö kyrka

19               Taubeafton Martin Bagge, Stråkkvartetten Archi Jamt,  

                    Stefan B Nilsson ,piano

                    Lars Ericsson bas, Tomas Nyqvist slagverk, Ovikens Manskör, Oviksfjellorna

                    Ovikens nya kyrka

 

mån 4 juli

8-11             Fäbodfrukost, Hembygdsgården. Kl 10 musik av bla Allan Edvall  med

                     David  Wahlén och Alexander Nordstrand, dragspel, gitarr och sång

10 och 11    Visning av bygdefilmer i Sockenstugan

11-18           Konstrunda, besök 12 konstnärer runt om i Ovikenbygden

19                 "Unga profiler och gamla stofiler"             

                     Konsert  med   ungdomar  och  Veteranorkestern från Östersund.

                     Ovikens Nya Kyrka

 

tis 5 juli

8-11             Fäbodfrukost, Hembygdsgården

10 och 11    Visning av bygdefilmer i Sockenstugan

11-18           Konstrunda, besök 12 konstnärer runt om I Ovikenbygden

11-18           Barn och familjedag. Arenan vid Myrvikens skola

19                 Konsert med David Wahlén, accordeon. Myssjö kyrka

21                 Folke Lindqvist, Mats O  Sundqvist m fl. Myssjö Bygdegård

 

ons 6 juli

8-11              Fäbodfrukost, Hembygdsgården

10 och 11     Visning av bygdefilmer i  Sockenstugan

12-18            Vernissage minnesutställning med verk av konstnären Johan Tirén.

                      Konsert med bl a Karl-Ove Manberg violin och Teres Löf, piano

                      Östersunds Auktionsverk, Yttergärde

19                  Anna Maria Hallgarn sång, Joakim Hallin piano, Ulric Johansson bas,

                       Mats Persson slagverk. Musikal och visor. Ovikens nya kyrka

21                  Rockpub med lokala banden Overtime och Smack. Gammeldans med

                      Ovikens  Spelmanslag.

                      Servering.           Fröjdholmen

 

tor 7 juli

8-11              Fäbodfrukost, Hembygdsgården. Kl 9.45 underhållning med Ovikens

                      Spelmanslag

10 och 11     Visning av bygdefilmer i Sockenstugan

12-18            Konstutställning med verk av Johan Tirén. Östersunds Auktionsverk,

                      Yttergärde

19                 Las Divas, Musikal och opera med Camilla Karlsson, Anna Brandt och

                     Angelica   Lindahl,

                     sång Christina Didriksson cello,  Astrid Åslin piano

                     Ovikens nya kyrka

 

fre 8 juli

8-11              Fäbodfrukost, Hembygdsgården

10 och 11     Visning av bygdefilmer i Sockenstugan

14                “Med siden, sammet, ylle och nål. Föreläsning med Catharina Larsson

                     Ovikens gamla kyrka

19-24           Kyrkans kulturnatt. Konserter med bl a Oviken-Hackås kyrkokör,

                     Stråkkvartetten

                     Issarero, Magnus Vikberg trio, Staffan Olofsson och Jan Tywe

                     Ovikens nya kyrka

           

lör 9 juli

8-11             Fäbodfrukost på Sveaborg  Musikunderhållning Staffan Olofsson

15                 “When  I listen to Bingsjö” en folkmusikupplevelse med Bridget Marsden.

                     Wikners i Persåsen

19                 Folkmusikgruppen HiR.

                     Myssjö Bygdegård

 

 

sön 10 juli

8-11               Fäbodfrukost, Hembygdsgården

11                  Högmässa med Konfirmandjubileum. Ovikens gamla kyrka

19                  Avslutningskonsert. Karl-Ove Mannberg och Bengt-Eric Norlén violin,

                      Moshe Ben Dor viola, John Edhe cello, Teres Löf piano

                      Ovikens nya kyrka