Onsdag 3 juli

 

8.00-11.00

(Dagligen sön-sön)

Fäbodfrukost

En matupplevelse framställd av lokala råvaror! Kornmjölsgröt med lingonsylt och smöröga, "tjuckmjölk”, hemkärnat smör, gammaldags messmör, vit och röd getost, grynost, ärtbröd och rökt sidfläsk, tunnbröd (även glutenfritt) samt kaffe och ugnsrån.

Plats: Ovikens Hembygdsgård

Pris: Vuxna 100:–, barn 50:- swish eller kontant

Arrangör: Myssjö-Ovikens Hembygdsförening

 

9.00-14.00

(Öppet dagligen)

 

Kviltutställning

Jämtkvilten Södra Jämtland presenterar utställningen "Lapp på lapp". Färgprakt och intressanta mönster i lapptäcken med mera.

Plats: Sockenstugan, Oviken

Pris: Fri entré

Arrangör: Jämtkvilten Södra Jämtland

 

11.00

Elsa Walléns dikter i ord och ton

Medverkan av Maria Pettersson, Bo Oscarsson och Anders Silfverdal

Elsa Wallen var lärare under många år i Oviksbygden. Hon var också en uppskattad författare som skrev sju häften med dikter både på svenska och jamska. Dikterna läses av Elsas dotter Maria Pettersson. Bo Oscarsson ger en kort presentation och Anders Silfverdal sjunger några egna tonsättningar av Elsas dikter.

Plats: Salemkapellet Oviken

Pris: Fri entré, kollekt

Arrangör: Ovikens Baptistförsamling

 

11.00-15.00 (Dagligen sön–ons)

Café och bildutställning – Fröjdholmen 80 år

Fröjdholmen har under 80 år bjudit upp till dans, underhållning och festligheter. Det är en 80 åring väl värd att fira. Under Ovikenveckan kan du titta på en utställning med bilder från alla åren och evenemang som Fröjdholmsloppet, danser och annat kul – kanske blir det ett kärt återseende av någon du träffat där? Stanna en stund och fika på Fröjdholmens café. 

Plats: Fröjdholmen

Pris: Fri entré, fikaförsäljning.

Arrangör: Myssjö Oviken IF

 

11.00-15.00

(Öppet dagligen)

Marie Anderssons konstutställning

Marie Andersson är professionell akvarellkonstnär och verksam i Östersund, Jämtland. Hennes omtyckta akvarellkurser ges i Sverige och utomlands. Läs mer om kursen som hålls under Ovikenveckan här. 

Fika finns att köpa under utställningen. 

Plats: Sveaborg, Borgen

Arrangör: Ovikens konstförening

 

11.00-16.00

(Öppet dagligen sön-sön)

Utställning: Nytänk vid 86 år

En konsthantverksutställning  på Tema ”Nytänk med Naturen, Fantasin och Skapandelusta”. Leif Wikners nya utställning innehåller konsthantverk och alster från det senaste året som visas för första gången. Nyskapande produkter och lösningar som han under sitt 86:e levnadsår designat och skapat med naturen som medarbetare. Lunch serveras i restaurangen och alla utställningar är öppna att besöka.

Plats: Wikners i Persåsen

 

12.00-15.00

Musikkafé med Åsarnaduon

Kom när du vill mellan kl 12–15 och njut av trevlig samvaro och lyssna på Åsarnaduon, Conny & Tommy, som underhåller med sång och musik under kaffet.

Plats: Träffpunkten, Krokvägen 8D, Myrviken

Pris: Entré och fika 50 kr. Swish eller kontant.

Arrangör: PRO Myssjö-Oviken i samarbete med ABF.

 

12.00-17.00

(Öppet dagligen)

Amanius ateljé/galleri

Konstutställning med Gert Amanius. Målningar i olja och akryl på canvas, skulpturer i gips och brons.

Mycket välkomna till en lugn och trivsam miljö.

Plats: Kövragården 302  Kövra (utefter väg 321)

 

14.00

Barnens Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandring för alla barn med pauser för upplevelser längs leden, ca 1,5 km, till Oviken, där det bjuds på fika vid församlingshemmet. 

Vandringen avslutas i Ovikens nya kyrka med en minikonsert kl. 16:00, där sjunger Oviken-Hackås- och Näs barnkörer tillsammans med solist Sivert Skavlan.

Plats: Samling vid Joxåsens baptistkapell

Pris: Kostnadsfritt

Anmälan och frågor: erika.lundin3@svenskakyrkan.se, 0730-83 16 11

Arrangör: Pilgrim i Sydöstra Jämtlands pastorat i samverkan med Sensus.

 

16.00

Minikonsert med Oviken-Hackås och Näs barnkörer

Deltagare och handledare från Oviken-Hackås och Näs barnkörers musikläger i Näs församlingshem 2-3 juli avslutar med en kort pilgrimsvandring från Joxåsen till Oviken och en minikonsert i Ovikens nya kyrka. Solist är Sivert Skavlan, Oslo, som handleder blås och stråk under lägret.

På lägret får barnen, som är i åldrarna 7-12 år, förutom sång, möjligheten att prova på och förkovra sig på olika instrument. Så kom och upplev vad den yngsta generationen har att erbjuda för den musikaliska återväxten i våra bygder!

Plats: Ovikens nya kyrka

Pris: Frivillig gåva till församlingarnas musikverksamhet

Arrangör: Sydöstra Jämtlands pastorat

 

18.00-21.00

Veteranbilsträff

Jemtlands Veteranbilklubb har denna kväll sitt utflyktsmål till Oviken. Kom och se entusiastbilar som finns, bruksbilar ni minns, samlarbilar för kamerans lins. Vi säljer fika och hamburgare mellan 18:00-21:00.

Veteranfordonen börjar anlända till Sveaborg så smått vid 18:30, och ställer upp på ängen intill Sveaborg. En kväll fylld med gamla bilar, motorcyklar och kanske även någon maskin, där ägarna gärna minglar och berättar om sina ögonstenar. Under kvällen flödar många spännande veteranfordon genom parkeringen.

Välkommen hälsar vi bybor i Backen, Borgen och Gåxåsen.

Plats: Sveaborg i Borgen

Pris: Fritt inträde

Arrangör: Backen, Borgen, Gåxåsens byförening

 

18.00

Konsert med Släckten

Vad har en trumslagande hyvelfantast, en skönsjungande skelefteådotter, fantomen från Gotland och en musikalartist med komisk lutning att göra med en disträ nyckelharpist och en jaktgalen trubadur? Jo, tack vare sin genetiska uppsättning och diverse heliga löften tillhör de alla Släckten.

Släckten består av David eriksson (riksspelman på nyckelharpa), Lina Zerpe (musikalartist känd från uppsättningar som Ringaren i notre dame), Ida Nordfeldt (Musiker och pedagog), Joel Zerpe (musikalartist känd från produktioner som Fantomen på operan), Crister Eriksson (musiker, trumbyggare och pedagog) och Erik Magnusson(Trubadur, revyartist samt bygdens son.)

Vi bjuder härmed in till att lyssna på hur det brukar låta hemma hos oss när släkten är samlad. Välkomna på konsert med blandat material med allt från musikal till folkmusik den 3 juli kl 18.00 på myssjö bygdegård. 

Ps, vi kan dansa också men det kommer vi nog inte att göra. 

Plats: Myssjö bygdegård

Pris: 200 kr. Gratis upp till 15 år. Biljetter köpes på plats. Fika ingår.