Tisdag 2 juli

 

8.00-11.00

(Dagligen sön-sön)

Fäbodfrukost

En matupplevelse framställd av lokala råvaror! Kornmjölsgröt med lingonsylt och smöröga, "tjuckmjölk”, hemkärnat smör, gammaldags messmör, vit och röd getost, grynost, ärtbröd och rökt sidfläsk, tunnbröd (även glutenfritt) samt kaffe och ugnsrån.

Plats: Ovikens Hembygdsgård

Pris: Vuxna 100:–, barn 50:- swish eller kontant

Arrangör: Myssjö-Ovikens Hembygdsförening

 

9.00-14.00

(Öppet dagligen)

Kviltutställning

Jämtkvilten Södra Jämtland presenterar utställningen "Lapp på lapp". Färgprakt och intressanta mönster i lapptäcken med mera.

Plats: Sockenstugan, Oviken

Pris: Fri entré

Arrangör: Jämtkvilten Södra Jämtland

 

11.00-15.00 (Dagligen sön–ons)

 

Café och bildutställning – Fröjdholmen 80 år

Fröjdholmen har under 80 år bjudit upp till dans, underhållning och festligheter. Det är en 80 åring väl värd att fira. Under Ovikenveckan kan du titta på en utställning med bilder från alla åren och evenemang som Fröjdholmsloppet, danser och annat kul – kanske blir det ett kärt återseende av någon du träffat där? Stanna en stund och fika på Fröjdholmens café. 

Plats: Fröjdholmen

Pris: Fri entré, fikaförsäljning.

Arrangör: Myssjö Oviken IF

 

11.00-15.00

(Öppet dagligen)

Marie Anderssons konstutställning

Marie Andersson är professionell akvarellkonstnär och verksam i Östersund, Jämtland. Hennes omtyckta akvarellkurser ges i Sverige och utomlands. Läs mer om kursen som hålls under Ovikenveckan här. 

Fika finns att köpa under utställningen. 

Plats: Sveaborg, Borgen

Arrangör: Ovikens konstförening

 

11.00

Invigning av Peter Lucas Erixons konstverk i Västnorbodarna

Invigning av det biologiska mångfaldskonstverket som författaren, poeten och konstnären Peter Lucas Erixon gjort. Konstverket är placerat vid Västnorbodarna.

Vi samlas klockan 11.00 vid parkeringen där gångstigen mot Västnorbodarna startar. Dit hittar man om man kör mot Gräftåvallen och tar av till vänster strax innan Kusböle – vägen mot Kusbölehelvetet. Följ sedan skyltningen som visar mot Naturreservat.

Klockan 12.00 startar invigningen med konstnären som presenterar sitt verk.

Plats: Västnorbodarna

Pris och anmälan: Anmälan till kajrol@gmail.com eller till 0708-930105 Rolf Anderzon. Evenemanget är gratis. Ta gärna med eget fika och stanna kvar en stund efter invigningen på den vackra fäboden.

Arrangör: Projektet AVTRYCK FÖR FRAMTID

 

11.00-16.00

(Öppet dagligen sön-sön)

Utställning: Nytänk vid 86 år

En konsthantverksutställning  på Tema ”Nytänk med Naturen, Fantasin och Skapandelusta”. Leif Wikners nya utställning innehåller konsthantverk och alster från det senaste året som visas för första gången. Nyskapande produkter och lösningar som han under sitt 86:e levnadsår designat och skapat med naturen som medarbetare. Lunch serveras i restaurangen och alla utställningar är öppna att besöka.

Plats: Wikners i Persåsen

 

12.00-17.00

(Öppet dagligen)

Amanius ateljé/galleri

Konstutställning med Gert Amanius. Målningar i olja och akryl på canvas, skulpturer i gips och brons.

Mycket välkomna till en lugn och trivsam miljö.

Plats: Kövragården 302  Kövra (utefter väg 321)

 

13.00-15.00

Snilleshow i musikens tecken

Tv-profilen Lisa Hansson samtalar med några snillrika personligheter i Snilleriket. Riksspelmannen Anners i Logår'n, orgelbyggaren Olle Johansson i Hovermo och jojksamlaren Karl Tirén.

Plats: Wikners i Persåsen

Pris: Begränsat antal. Entré 120 kr. Kontant eller swish.

Arrangör: Föreningen Snilleriket i samarbete med ABF J/H

 

16.00

Ortsnamn i Oviken och Hackås – Boksläpp och föreläsning

Varje ortnamn har en egen historia. Ett namn som funnits i tusen år kan ofta säga mer om en plats än berättelser som bleknar bort genom århundradena. Forskaren Josefin Devine doktorerade på Umeå universitet med sin avhandling om ortsnamnen i Oviken och Hackås. Hon hittade massor med spännande berättelser och material när hon besökte Oviksbygden under sommaren 2021. Det är detta som vi nu kommer få ta del av!

Plats: Orrgården, Oviken.

Pris: Kostnadsfritt. Anmälan sker till Vuxenskolan. Ring 063 12 34 00 eller via www.sv.se/jamtland

Arrangör: Sker i samarbete mellan: Institutet för språk och folkminnen, Studieförbundet Vuxenskolan, Myssjö-Ovikens Hembygdsförening.

 

Entré 18.00

Start 19.00

Louise Hoffsten & Richard Krantz

I över tre decennier har Louise Hoffsten berikat den svenska låtskatten med nära tjugo studioalbum som flyter mellan blues, visa och rock. Inte sällan med munspelet i hand har hon turnerat landet runt flera gånger om och kommit att bli en av Sveriges mest folkkära låtskrivare, artister och musiker. 2022
tilldelades Louise Hoffsten Musikförläggarnas Hederspris.

I kväll ger Sveriges bluesdrottning oss en konsert tillsammans med Richard Krantz.

Plats: Nya Kyrkan

Pris: 300 kr under 15 år 150 kr. Förköp på Tickster.

Arrangör: Föreningen Ovikenmusik